Drag Me To Hell

2009.06.17. 14:57

Kedvenc oldschool horrorom (The Evil Dead) és legkevésbé sem kedvenc képregényfilmem (Spider Man) rendezőjének legújabb filmje: Drag Me To Hell.

Hát igen...mondanám, hogy maradjon a kaptafánál, de sajnos a kaptafa már igen elavult eszköz.

Ha valaki megpróbálná elhitetni velem, hogy ez egy '89-es film, minden további nélkül bevenném. Max megjegyezném, hogy szépen megcsinálták az effekteket, utólag.

A sztori is elég egyszerű: Kiscsajt megátkozza az öregasszony, aztán jönnek a parák. Ennyi. Tipikus evildead-hangulat. Gagyi maszkok, nagyon oldschool horror-zene. Nem tudom, hogy akkoriban ezeket a jeleneteket komolyan lehetett-e venni, de én mindíg jókat röhögök az idétlen zombikon és ócska effekteken. Ennek ellenére mégis elég para hangulatot áraszt a film. Klasszikus stílus, na.

(Érdemes lenne ebben a stílusban, hasonló helyszíneken, zenei aláfestéssel, dramaturgiával, kicsit komolyabb hangokkal, 2009-es maszkmesteri munkával és high tech effektekkel megcsinálni egy hasonló történetet. Talán megtörténne, hogy újra félni tudjak egy horror filmen, ne csak beparázni...)


Kedd estére ideális. Moziban felejtős. Csajjal nézős. Nosztalgiázós.

 

Bónuszba egy kis Evil Dead: 

 Így utólag hozzátenném, hogy bármennyire is elfogult vagyok, remélem mindenki számára világossá vált, hogy valójában ez azért egy igazán szar film.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatshotndie.blog.hu/api/trackback/id/tr61191251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása