2012

2009.11.15. 01:32

 

Ennél sablonosabb, hollywoodibb  katasztórfafilmet már nehéz lett volna forgatni, de ennek ellenére végig leköt, izgalmas, szórakoztató, látványos. Tökéletes moziélmény.

(Annak ellenére is, ha megszakad a vetítés, kétszer!:)

 Rengeteg idegesítő apróság volt a filmben. Kezdve azzal, hogy a földrengések okozta repedések tökéletesen az út közepén, konkrétan a felezővonalon haladnak végig, és még a kanyart is beveszik! Folytatva azzal, hogy a rendezőnek valamiért mániája, hogy hülye járművekkel kell ugratni a filmben, többször is, mert az ugye nagyon vicces. Ráadásul kötelezően egy milliméterre kell áthaladni minden leomló, felrobbanó, elsüllyedő dolog alatt, fölött, mellett. Az is alap, hogy az utolsó utáni másodpercben menekül meg a főhős, hiába látszik totál egyártelműen, hogy real time-ban soha az életben nem lenne már esélye a túlélésre, de ez már tényleg részletkérdés. A lényeg itt úgyis a látvány! Mellékes, hogy vannak szereplők is a filmben, akik elég sokan vannak, sok mindent megtudunk róluk. Komoly erkölcsi válságokon mennek keresztül, szerelmesek lesznek, családi drámák és poénkodások váltogatják egymást, de ezen részek közt jön a ROBBANÁS, kitörés, öszzedőlés, elsüllyedés, meteorzápor, cunami, minden ami kell.

A trailer alapján eszméletlen jónak képzeltem a filmet, ami végülis tényleg elég jó lett, de valahogy mégsem tudok kiemelni egy jelentet sem, ami különösebben megfogott volna, hiába raktak bele a szokásosnál kb. másfél-kétszer több brutal katasztrófa cgi-t. Elég sok köztük a gagyi, nem akarom, azt írni, hogy B filmes némelyik, de néha már tényleg közel volt hozzá egy kettő.

Az igazán jól megcsinált jelenetek viszont tényleg nagyon ott vannak. Főleg a film elején, California pusztulása lett jól megcsinálva, azt leszámítva, hogy a menekülők autója az éppen szana-szét repedő aszfaltburkolat fél méteres "kátyúin" annyira könnyedén megy át, mintha épp' valami sivatagi gyorsulási verseny legtökéletesebb talaján haladna. 

Rengeteg apró poén is van a filmben, ami miatt nem igazán tudtam átérezni a világvége hangulatot, de ez nem is feltlenül baj, elvégre egy szombat esti mozizás során nem biztos, hogy 2,5 óra halálfélelem amire vágyom. (Egy ponton viszont már azon gondolkodtam, hogy vajon most egy katasztrófa-vígjátékot nézek-e.)

Egy szó, mint száz, én komolyabbra számítottam, de attól még ez egy nagyon jó kis film, tökéletes kikapcsolódást nyújt, mindenképp érdemes megnézni.

(Letöltve viszont nem ajánlott)

A bejegyzés trackback címe:

https://eatshotndie.blog.hu/api/trackback/id/tr321525983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása