Legion

2010.03.16. 01:07

 Apokaliptikus-horror,  egy kis vallási töltettel, jó színészekkel kicsit oldschool hangulattal és nem utolsó sorban brutal angyalokkal.


Egy két gyengébbre sikerült horror jelenetet leszámítva tényleg jól sikerült a film. Olyan nagyon epic-re azért nem kell számítani, de tökéletes szórakozást nyújt arra a másfél órára, akár moziban, akár otthon nézzük.

A történet nincs túlbonyolítva: Istennek tele lesz a töke az emberiséggel és úgy dönt ismét tol ránk egy apokalipszist. Ám ez Mihálynak (ő a jóarc angyal) nem tetszik és megtagadja Isten parancsát. Ő még hisz az embrekben és megpróbál megmenteni minket. Nem a szokásos helyszínek egyikén (New York, LA) játszódik a film, hanem egy istenhátamögötti "koszfészekben", ahol csak egy maroknyi ember küzd a túlélésért. Nagyon jók  színészek: Dennis Quaid, Ja Rule, Tokiói hajszás csávó (aki még mindig kamasz gyereket játszik, annak ellenére, hogy 30+nak néz ki).

Jól keveredik a filmben a régi filmek hangulata a kicsit B-s horrorral a háttérben pedig zajlik a világvége. Érdekes és szórakoztató movie, amit leginkább az angyalok harca és a jégkrémes csávó dob fel.

 UPDATE: Úgy alakult, hogy moziban is megnéztem és hát nem sokat dobott az élményen a szélesvászon és a kox hangerő. A végén az angyalos rész mondjuk ütött, de nem igazán érzem azt, hogy megérte a jegy árat. 

Azért ha nincs jobb dolga az embernek érdemes becsüccsenni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://eatshotndie.blog.hu/api/trackback/id/tr941842905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása